Drieënvijftigste Laurenspenning gaat naar Wim Kerkhof
2019

Rotterdam, 17 oktober 2019 – De Laurenspenning 2019 is toegekend aan The Amazing Stroopwafels in de persoon van Wim Kerkhof, in 1979 oprichter en sindsdien manager, producer, tekstschrijver, componist, contrabassist, toetsenist en zanger van de band. Stichting De Laurenspenning brengt hiermee haar waardering tot uitdrukking voor de manier waarop The Amazing Stroopwafels – waarvan behalve Kerkhof Rien de Bruin en Arie van der Graaf deel uitmaken – in hun liedjes hun liefde voor Rotterdam en regio bezingen.

Veel Rotterdammers kennen The Amazing Stroopwafels van de talloze straatoptredens die zij in de veertig jaar van hun bestaan hebben gegeven en nog altijd geven. Wim Kerkhof heeft ook jarenlang muziekprogramma’s gepresenteerd op Radio Rijnmond. Zijn zoon, Merlijn Kerkhof, beschrijft in het dit jaar verschenen boek Oude Maasweg kwart voor drie de geschiedenis van de Stroopwafels.

De Laurenspenning wordt op donderdag 14 november om 17.30 uur uitgereikt in de Grote of Sint-Laurenskerk in Rotterdam. De feestrede wordt gehouden door Mike Boddé, pianist, schrijver, theatermaker. De uitreiking wordt opgeluisterd met optredens van Fred Piek, Dave von Raven en Arjan Spies en natuurlijk Wim Kerkhof, Rien de Bruin en Arie van der Graaf oftewel The Amazing Stroopwafels.

Foto Maarten Laupman