Kees Moeliker ontvangt 54ste Laurenspenning
2021

Rotterdam, 26 oktober 2021 – De 54ste Laurenspenning is toegekend aan Kees Moeliker, bioloog en directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Stichting De Laurenspenning brengt hiermee haar waardering tot uitdrukking voor het niet aflatend enthousiasme waarmee Moeliker de natuur in de stad in al haar verschijningsvormen onder de aandacht brengt – binnen de muren van zijn museum, maar ook daarbuiten in boeken, kranten en tijdschriften en op radio en televisie.

Uitreiking in Laurenskerk

Bioloog Kees Moeliker (9 oktober 1960) neemt de Laurenspenning op donderdag 18 november om 17.30 uur in ontvangst in de Grote of Sint-Laurenskerk in Rotterdam. De feestrede wordt gehouden door Auke-Florian Hiemstra, die als bioloog bij Naturalis Biodiversity Centre in Leiden onder meer onderzoek doet naar stadsnatuur (zoals het gebruik van plastic afval voor nesten door meerkoeten). De uitreiking wordt opgeluisterd met optredens van Conny Janssen Danst en Arie van der Krogt.

Coronamaatregelen

De uitreiking van de Laurenspenning is zoals gebruikelijk publiekelijk toegankelijk, maar Stichting De Laurenspenning houdt zich aan de geldende coronamaatregelen. Dat betekent dat bezoekers bij binnenkomst een mondkapje dragen en dat aan de deur hun vaccinatie- en identiteitsbewijs worden gecheckt. Iedereen moet zo snel mogelijk gaan zitten, dan mag het mondkapje af.

Op de foto: Kees Moeliker met eendentoeter in 2016. Foto (c) Maarten Laupman.