Verhalenhuis Belvédère krijgt 51ste Laurenspenning
2017

De 51ste Laurenspenning is toegekend aan Linda Malherbe als initiatiefneemster van Verhalenhuis Belvédère op Katendrecht. Samen met Joop Reijngoud, Els Desmet en vele anderen heeft zij in een periode van tien jaar Verhalenhuis Belvédère met succes tot een plek gemaakt ‘waar werelden in de stad elkaar ontmoeten’.

Het Verhalenhuis Belvédère verzamelt immaterieel erfgoed en legt zo de levensverhalen van Rotterdammers met al hun verschillende achtergronden vast. Door tentoonstellingen, voorstellingen, ontdekkingstochten, evenementen, podcasts, diners en publicaties (waaronder een wekelijkse serie interviews in AD/Rotterdams Dagblad) maakt Verhalenhuis Belvédère alle bevolkingsgroepen van de stad zichtbaar.

De uitreiking van de Laurenspenning is op donderdag 2 november om 17.30 uur (inloop: 17.00 uur) tot 19.00 uur in de Grote of Sint-Laurenskerk in Rotterdam (Grotekerkplein 17). De feestrede wordt gehouden door Nelleke Noordervliet (foto rechts). Er is muziek door Meandros, Anna Zhu (foto links), Omar Ka, Dennis Winter en band. Verhalen hoort u van Fidan Ekiz, Siebe Thissen, Adnan Alaoda samen met Marlies du Mosch, Gabby Bakker en Andreas Suntrop. Er worden hapjes geserveerd uit de volkskeuken van Bélvedère en op een groot scherm zijn foto’s van Joop Reijngoud te bekijken.

Op de bovenste foto van links naar rechts: Els Desmet, Joop Reijngoud en Linda Malherbe.
Foto Nelleke Noordervliet: Annaleen Louwes.